Senseo

senseo Single

Overzicht

Naam
Senseo
Koffievorm
Pads

De Senseo is niet echt een espressoapparaat, omdat het maar 1,5 bar gebruikt om het water door de koffie te stuwen. Voor espresso is 9 bar vereist. Niettegenstaande is de Senseo een van de populairste koffiezetapparaten van het moment. Het gebruiksgemak van het toestel is een van de grootste troeven: dankzij de handige koffiepads is koffie zetten met een Senseo heel simpel.

Type koffie

Koffie zetten met een Senseo gebeurt met pads: dit is een zakje uit waterdoorlatend materiaal waar gemalen koffie tussen zit, een beetje te vergelijken met een theebuiltje. senseo koffie pads Hoewel Senseo eigenlijk een uitvinding van Douwe Egberts is (in samenwerking met Philips), zijn ze er niet in geslaagd een octrooi te krijgen op de koffiepads. Er zijn dus koffiepads van allerlei merken op de markt te verkrijgen.

Melkopschuimer

Senseotoestellen hebben geen melkopschuimer. De Senseo Latte Select heeft echter wel een reservoir voor melk, dat volledig automatisch koffie met melk kan zetten of een romige cappuccino kan maken. Het is echter geen koffiezet met een klassiek stoompijpje.

Systeem

Alle Senseoapparaten zijn Philips toestellen. Naast de basisversie die gewoon koffie zet door middel van pads, is er ook de Latte Select die allerlei koffies kan maken met melk, en zelfs chocolademelk kan maken. De Sarista is dan weer een speciaal toestel voor wie toch wat meer authenticiteit wil toevoegen aan zijn koffie zetten: het apparaat zelf kan koffiebonen van eender welke smaak of soort zelf malen en gebruiken.

Prijs

Een klassieke Senseo is in feite niet zo duur voor een min of meer automatisch toestel. De prijs van een traditioneel model ligt rond €50. De Quadrante, het meer design model, kost ongeveer €90. En voor de Sarista, het laatste nieuwe model met ingebouwd systeem om koffiebonen te vermalen, ben je €250 kwijt.

© Copyright 2023 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be