Lavazza A Modo Mio

Lavazza A Modo Mio Single

Overzicht

Naam
Lavazza A Modo Mio
Koffievorm
Koffiecapsules

Lavazza werd in 1895 opgestart in Turijn, Italië, door Luigi Lavazza. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een familiebedrijf. Zij claimen "Italy's favorite coffee" te produceren. Als kenners van koffie van over de hele wereld, was het maar logisch dat ook zij de stap zetten naar thuisespresso. En zo startten zij met hun A Modo Mio: een toestel dat Italy's favorite coffee thuis maakt in een handomdraai.

Type koffie

Koffie die gebruikt wordt in Lavazza toestellen zitten verpakt in een eigen capsule en werken alleen met capsules van Lavazza. Ook zij hullen hun A Modo Mio systeem in een sfeertje van exclusiviteit: lavazza je kan ze alleen bestellen via de website of via erkende dealers, er zijn allerlei accessoires te koop om je koffiezet te personaliseren of om je koffiemoment net dat ietsje meer te geven.

Melkopschuimer

Lavazza is niet gekoppeld aan één producent: er zijn verschillende toestellen op de mark. Praktisch alle A Modo Mio toestellen hebben een melkopschuimer in de vorm van een stoompijpje, dat ook heet water kan maken voor wie toch liever eens een thee heeft. De volledigheid van die functies maakt dat je met Lavazza altijd kiest voor de full experience.

Systeem

De eerste producent van A Modo Mio toestellen was Saeco, inmiddels opgeslorpt door de Nederlandse groep Philips. Verder zijn ook toestellen van AEG en Electrolux op de markt. Het leuke aan de toestellen is dat ze er steeds heel fashionable uitzien: de toestellen komen in leuke kleurtjes, hebben een uniek design of kunnen bestickerd worden voor een heel eigen look.

Prijs

Prijsverschillen zijn gewoonlijk te wijten aan of het toestel al dan niet volledig automatisch is of handmatig te stoppen. Reken toch op gemiddeld €150 voor een A Modo Mio toestel.

© Copyright 2024 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be