Illy MIE

illy Single

Overzicht

Naam
Illy MIE
Koffievorm
Koffiecapsules

Illy is een Italiaans koffiemerk dat de traditie hoog in het vaandel draait. Zij ontwikkelden een eigen systeem, weg van de cups en pads, en doopten het de Metodo IperEspresso, MIE kortweg. Op die manier blijft het klassieke systeem van espresso maken behouden, met toch oog voor vereenvoudiging en vooral gebruiksgemak.

Type koffie

De koffie komt in capsules, die elk 7 gram koffie bevatten, samengesteld uit de fijnste Arabica koffiesoorten. Doordat ze bewaard blijven in de capsules, blijven de smaak en aroma's ook gewaarborgd. Illy heeft zo een uniek systeem: waar de andere systemen gebruik maken van infusie, gebruiken de MIE cups een combinatie van hyperinfusie en emulsie.

Melkopschuimer

Een traditionele espressomachine moet een melkopschuimer hebben. Desondanks heeft Illy ook een meer budgetversie voorzien die deze niet heeft. Bekijk dus zeker wat je nodig hebt. Het is altijd mogelijk om een separate melkopschuimer bij aan te schaffen.

Systeem

espresso capsules illy Illy koffiezetmachines worden gemaakt door Francis Francis, een producent in handen van Illy. Op die manier zijn ze bij Illy zeker dat de koffie er op de juiste manier gaat uitkomen, omdat ze bij het ganse proces betrokken blijven, ook al maken de koffielovers hun espresso nu eenvoudigweg thuis.

Prijs

De prijs van de gemiddelde Illy toestellen is ongeveer €150 — niet meteen het goedkoopste op de markt, maar wel de enige thuisespresso die toch nog het klassieke gevoel bewaard: de capsules gaan erin zoals dat normaal met losse koffie gebeurt, in de hendel.

© Copyright 2024 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be