Koffiebonen

koffiebonen Single

Overzicht

Koffievorm
Koffiebonen

Wie een echte koffiefreak is en de voorgeprepareerde systemen toch niet zo vertrouwd, kan nog altijd kiezen voor een systeem waar losse koffie bij gebruikt kan worden, of toestellen die meteen de bonen ook kunnen vermalen.

Type koffie

Er zijn zo ongelofelijk veel verschillende soorten koffiebonen, dat je alvast even bezig zal zijn met het uittesten van welke smaak je het beste ligt. koffieboon Net zoals bij de pads of capsules trouwens — deze worden tenslotte van dezelfde koffiebonen gemaakt. Er zijn speciaalzaken waar je koffiebonen kan kopen, maar je vindt ze ook gewoon in de supermarkt.

Melkopschuimer

Toestellen die werken met koffie of koffiebonen hebben niet altijd een melkopschuimer. Ze zijn ook apart te koop, dus wie graag ten volle experimenteert met zijn toestel neemt best een optie met melkopschuimer of schaft die ernaast nog aan.

Systeem

Alle grote merken hebben wel espressotoestellen op de markt gebracht, vaak naast de samenwerking die ze hebben met een capsule of pads systeem. Philips (en dus ook Saeco) is een bekend producent, maar ook Krups, De Longhi of Siemens bespelen ook deze markt. Melitta, bekend van de klassieke koffiefilters, heeft ook een uitgebreid gamma aan toestellen voor espresso.

Prijs

De prijs voor een toestel is vrij hoog. Je zou misschien denken dat gebruiksgemak en innovatie meer kosten, maar niets is minder waar: om de authentieke smaak van een espresso goed uit een toestel te krijgen, is een goed systeem onontbeerlijk. Reken toch makkelijk €200 à €300 voor een espressotoestel — en dan heb je werkelijk een koopje gedaan.

© Copyright 2023 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be