Espressorecepten

Een espresso is te herkennen aan de volle smaak, de intense geur en het bruine laagje crema bovenop de koffie - bij het ene toestel al iets meer uitgesproken aanwezig dan bij het andere. De crema bevat suikers en vetten die door de druk uit de koffie zijn geperst. Karakteristiek is dat een klein lepeltje suiker moet kunnen blijven liggen op die crema gedurende een korte tijd. recepten koffie

Een espresso is op zich al een overheerlijke koffievariant, maar voor de liefhebbers toch nog enkele receptjes van andere koffielekkernijen...

Cappuccino

Zet een espresso op de manier die jij verkiest, en schuim 80 à 100 ml koude melk op. (Let op, dit werkt enkel met volle of halfvolle melk!) Giet voorzichtig de opgeschuimde melk bovenop de espresso. Als je het voorzichtig doet heb je onderaan een donkere kleur van koffie, daarbovenop een lichter bruinige crema, en daarbovenop een beige dat naar wit overgaat waar de melk zit. Strooi bovenop wat witte poedersuiker of wat cacaopoeder, naar believen.

Latte Macchiato

Schuim 150 ml koude melk op. Voeg hieraan een vers bereide espresso toe door die langs de rand in het glas te gieten. (Je kan eventueel ook een lepeltje gebruiken.) Op die manier heb je onderaan opgewarmde melk, daar koffie bovenop, en bovenaan een wolk melkschuim.

Mocca Latte

Dit zijn de tasjes waarin je vaak een leuke tekening ziet staan! Doe 8 gram poedersuiker in een tas, en schenk daar een espresso in. Voeg hieraan 80 ml warme melk toe. Voeg 20 ml opgeschuimde melk toe tot aan de rand van de kop. Tekeningen maak je door met de achterkant van een lepel figuren te maken.

Er zijn nog meer espressorecepten, dat is nu net het leuke. Experimenteer ook zelf met schuim of sterke drank - Baileys koffie of koffie met rum zie je praktisch overal op de kaart staan bij de beste koffiebars in jouw stad!

Geniet ervan!

© Copyright 2023 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be