Nescafé Dolce Gusto

nescafe Single

Overzicht

Naam
Nescafé Dolce Gusto
Koffievorm
Koffiecapsules

Nescafé, vooral bekend van oploskoffie, heeft ook een eigen systeem om espresso te zetten. Met de Dolce Gusto capsules bespelen ze een bekende markt, en als expert van snelle en goede koffie zijn ze dus geplaatst om mee op de wagen te springen.

Type koffie

Nescafé's Dolce Gusto toestellen werken met speciale capsules met geroosterde gemalen koffie binnenin. De capsules zijn luchtdicht en maken dat, eens ze door het toestel doorprikt worden, nescafe dolce gustode extractiedruk zo geoptimaliseerd wordt voor elke smaakvariant dat de koffie elke keer perfect gezet wordt. Kwaliteit, de juiste textuur en lekkere crema zonder moeite.

Melkopschuimer

Dolce Gusto systemen hebben geen melkopschuimer ingebouwd. Wie graag wat extra wilt, kan wel een aparte melkopschuimer kopen.

Systeem

De Dolce Gusto koffiezettoestellen worden door Krups geproduceerd. Ze werken allemaal met dezelfde capsules. Een druk op de knop is meestal voldoende om een lekker kopje koffie te krijgen. Sommige systemen hebben een automatische stop, andere moet je zelf afzetten. Beide leveren echter lekkere koffie op.

Prijs

Afhankelijk van welke uitvoering je kiest, verschilt de prijs. Voor het basistoestel ben je rond de €100 kwijt, extra functionaliteiten maken dat de prijs stijgt. Het topmodel is de Circolo Flow Stop, die naast makkelijk koffie zetten ook onthoudt hoe en wanneer jij je koffie graag klaar hebt staan. Een echte vriend in de keuken dus, voor ongeveer €160.

© Copyright 2023 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be