Nespresso

Nespresso Single

Overzicht

Naam
Nespresso
Koffievorm
Koffiecapsules

Nespresso, het koffiezetsysteem van Nestlé, geniet vooral bekendheid dankzij de reclames met George Clooney, de catchy marketingzinnen en de kleurrijke cups. Ook de toestellen zijn blits en knap. Nespresso is zo populair geworden de laatste jaren omdat ze van hun koffie iets unieks hebben gemaakt dankzij een weldoordachte marketingcampagne. Maar het is ook gewoon lekkere koffie.

Type koffie

Nespresso werkt met de welbekende Nespresso-capsules, waarin koffie zit verpakt zonder zuurstof. De koffie zit dus al gemalen in de cup, die door het toestel zelf wordt doorprikt zodat het water erdoor kan lopen. nespresso koffie clooney Het systeem bestaat al sinds 1989, de hype is echter pas later gestart. De capsules zijn gepatenteerd: je kan ze alleen van het merk Nespresso kopen. De capsules kosten tussen de 30 en de 40 cent en zijn alleen via de website of via erkende dealers te koop.

Melkopschuimer

Er zijn toestellen van het Nespresso-systeem die voorzien zijn van een melkopschuimer. DeLonghi bijvoorbeeld heeft de Citiz & Milk, waarbij de klassieke Nespresso Citiz vergezeld wordt van een busje dat zorgt voor melkschuim voor het zetten van een cappuccino bijvoorbeeld. De crema die wordt geproduceerd door de Nespresso zelf, de schuimlaag die een espresso hoort te hebben, is echter van zichzelf al crème genoeg dankzij de 19 bar druk die gebruikt wordt tijdens het koffie zetten.

Systeem

Verschillende elektroproducenten maken Nespresso-toestellen onder licentie. De Longhi is een bekende, maar ook Magimix, Krups, Siemens en Miele maken Nespresso-systemen. Meestal hebben ze ongeveer dezelfde kenmerken, omdat het systeem om Nespresso te maken praktisch altijd hetzelfde is. Meestal is het gewoon de look van het toestel die anders is: groter of kleiner, blitse kleurtjes, ...

Prijs

Er zijn Nespresso-toestellen die rond de €100 kosten, en dat zijn de goedkopere modellen. Afhankelijk van de opties die je kiest, zijn er ook duurdere modellen. De absolute top of the bill is de Maestria, die van koffiezetten opnieuw een kunst maakt — ook al is het met capsules — en daarvoor tel je een kleine €600 neer. De capsules zijn niet goedkoop, zo'n €0,30 per capsule, maar via je Beobank Visakaart kan je daar altijd 3 procent korting op krijgen. Zeker de moeite!

© Copyright 2024 Alle Rechten Voorbehouden voor Espresso-Overzicht.be